Hämälainen pitopöytä : Ruokaperinne elää (2014)

kansikuva

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Raija Vesterinen on koonnut tähän kirjaan mieluisimmat hämäläisen pitopöydän reseptinsä.

Hämäläinen ruokakulttuuri yhdistää vaatimattoman arkiruoan ja runsaan juhlaruoan vuodenaikojan vaihteluun. Pitojen järjestäminen oli olennainen osa sotien jälkeistä jälleenrakentamisen aikaa, jonka elämänmyönteistä ilmapiiriä kirjassa muistellaan.

Nykyaika on tuonut mukanaan uudet maut ja haasteet, jotka näyttävät että hämäläinen ruokakulttuuri elää, kehittyy ja edelleen yhdistää sukupolvia niin perinteisen pitopöydän, erilaisten ruokajuhlien kuin pienempienkin tapahtumien herkkujen äärellä.

Otsikko Hämälainen pitopöytä
Alaotsikko Ruokaperinne elää
Vuosi 2014
Tekijä Vesterinen, Raija
Kustantaja   ART-Palvelu, Espoo
Painaja Blurb.com
Tyyppi pehmeäkantinen, 136 s., mustavalkoinen kuvitus; 15 x 23 cm
Kieli suomi
ISBN 978-951-97250-7-9
Saatavuus 20€ + postikulut