Hämälainen pitopöytä : Ruokaperinne elää (2014)
Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Raija Vesterinen on koonnut tähän kirjaan mieluisimmat hämäläisen pitopöydän reseptinsä.
Hämäläinen ruokakulttuuri yhdistää vaatimattoman arkiruoan ja runsaan juhlaruoan vuodenaikojan vaihteluun. Pitojen järjestäminen oli olennainen osa sotien jälkeistä jälleenrakentamisen aikaa, jonka elämänmyönteistä ilmapiiriä kirjassa muistellaan.
Nykyaika on tuonut mukanaan uudet maut ja haasteet, jotka näyttävät että hämäläinen ruokakulttuuri elää, kehittyy ja edelleen yhdistää sukupolvia niin perinteisen pitopöydän, erilaisten ruokajuhlien kuin pienempienkin tapahtumien herkkujen äärellä.
Otsikko | Hämälainen pitopöytä |
Alaotsikko | Ruokaperinne elää |
Vuosi | 2014 |
Tekijä | Vesterinen, Raija |
Kustantaja | ART-Palvelu, Espoo |
Painaja | Blurb.com |
Tyyppi | pehmeäkantinen, 136 s., mustavalkoinen kuvitus; 15 x 23 cm |
Kieli | suomi |
ISBN | 978-951-97250-7-9 |
Saatavuus | 20€ + postikulut |